Over Almelo Doe(t) mee

Almelo Doe(t) mee’ is er om inwoners ouder dan 18 jaar met weinig geld de mogelijkheid te bieden om mee te doen aan activiteiten op het gebied van sport, kunst en cultuur. We doen dat door tegoedbonnen (vouchers) beschikbaar te stellen als het binnen de regels en voorwaarden valt. Wij hebben een winkel aan de Boddenstraat 3 waar we inwoners kunnen ontvangen. Almelo Doet Mee doet dit werk in opdracht van de gemeente Almelo.

Het is een uniek initiatief, juist omdat het van en voor de inwoners is. Niet de professionals maar de inwoners zelf zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze activiteiten.

‘Almelo Doe(t) mee’ wordt uitgevoerd door vrijwilligers.

De vrijwilligers zijn erg betrokken en komen grotendeels uit de doelgroep. Zij weten hoe het is om van weinig geld rond te moeten komen en kunnen u ook tips en adviezen geven. Je kan bij ons andere mensen ontmoeten, de koffietafel staat centraal, daar groeien ideeën en activiteiten.

‘samen meer en samen beter worden’.

Almelo Doe(t) mee’ is er voor jou!

Als je meedoet aan een activiteit zal je merken dat dit je goed doet. Je komt in contact met anderen die dezelfde interesse hebben.

Mocht je problemen of moeilijkheden hebben met bijvoorbeeld, lezen en schrijven, het huishoudboekje, juridische kwesties, of andere zaken dan kunnen wij je ook adviseren en eventueel doorverwijzen naar andere instanties die je kunnen helpen. De koffie staat klaar en een praatje is gratis.

Route bekijken

Onze partners

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Copyright Almelo doe(t) mee 2023