Een beweging met als doel
Meedoen en Participeren

  • slide 1
false
10
10
fade
8
1

Vrijkaartjes voor
Heracles -

sc Heerenveen 19.45 

Op 21 maart. Kijk bij meedoen!

Op = OP

 

 

 

 

 

'Almelo Doe(t) mee' breidt uit: sinds 1 januari kunt u ook bij ons terecht om uw kinderen te laten meedoen met een activiteit via het Jeugdsport- en cultuurfonds. Op woensdag en vrijdag van 10.00-12.00 kunnen deze aanvragen worden ingediend.

Elke 4de woensdag van de maand verzorgen wij een uitzending op AAFM!

Lekker de krant lezen met 25% korting? Dat kan! Kijk bij aanbiedingen hoe het werkt en kom langs aan de Rietstraat!

Ben u niet meer de jongste? Ook voor u zijn er talloze leuke activiteiten te doen bij onze deelnemers. Van zang tot yoga, biljart tot vissen, schilderen tot ouderengym.

Kom langs bij ons!

Bent u 65+, +chronisch ziek+een inkomen niet hoger dan 110% van de bijstandsnorm +een WMO voorziening en geen/weinig eigen vermogen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een eenmalige uitkering van € 50,00. Kom bij ons langs, tot 1 maart aan te vragen!!!

  • slide 1
  • slide 3
  • slide 2
  • slide 4
  • slide 5
  • slide 6
true
9
2
slide
3
2

Wie zijn wij?

‘Almelo Doe(t) mee’ is een initiatief om mensen(18+) met een kleine beurs (115% van de bijstandsnorm,geen studiefinanciering)te laten deelnemen in de maatschappij.
 
Vroeger was er loket 14 waar mensen uit bovenstaande doelgroep geld konden krijgen om bijvoorbeeld hun lidmaatschapbij de voetbalclub te bekostigen. Loket 14 bestaat inmiddels al een aantal jaren niet meer.

In oktober 2010 zijn de ambassadeurs van ‘Almelo Doe(t) mee’, op verzoek van de gemeente voor het eerst bij elkaar gekomen. De gemeente wil graag dat alle inwoners van Almelo bij elkaar en bij hun stad betrokken zijn. Daarom wilden medewerkers van de gemeente graag van Almeloërs zelf horen wat hun ideeën daarover zijn. Alle ideeën zijn destijds gepresenteerd aan Mevrouw Mieke Kuik-Verweg en andere partijen. Iedereen raakte enthousiast en was onder de indruk van de (burger)kracht en inzet van de ambassadeurs. Zo enthousiast dat ‘Almelo Doe(t )mee’ vanaf 1 januari 2012 echt van start kon gaan.

Het is een uniek initiatief, juist omdat het van en voor de inwoners is. Niet de professionals maar de inwoners zelf zijnverantwoordelijk voor de uitvoering van deze activiteiten.

Copyright 2014 - Almelo Doet Mee | Privacy & Cookieverklaring | Weppster CMS