Wie zijn wij

Wie zijn wij?

 

Almelo Doe(t) mee’ is er om mensen(18+) met een kleine beurs de mogelijkheid te bieden om mee te doen aan activiteiten voor Sport , Cultuur en Kennis/Informatie.

Het is een uniek initiatief, juist omdat het van en voor de inwoners is. Niet de professionals maar de inwoners zelf zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze activiteiten.

Ook Almelose bedrijven, organisaties en projecten doen mee. Zij hebben immers ook belang bij een Almelo waar het goed wonen, werken en leven is.

Het motto is dan ook: ‘samen meer en samen beter worden’.

‘Almelo Doe(t) mee’ wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Zij zijn uitermate gemotiveerd en komen grotendeels uit de doelgroep en dus ervaringsdeskundigen op het gebied van het leven met een smalle beurs. Zij weten hoe het is om van weinig geld rond te moeten komen en kunnen u ook tips en adviezen geven. U kunt bij ons andere mensen ontmoeten, de koffietafel staat centraal, daar groeien ideeën en activiteiten.

 

‘Almelo Doe(t) mee’ is er voor U! Als u meedoet aan een activiteit zult u merken dat dit u goed doet. Door iets te doen wat u leuk vindt ontdek je waar je kwaliteiten liggen. U zult verrast zijn over uw talent, moed, eigen kracht en creativiteit. Ook kunt u meedoen op een andere manier: door vrijwilliger bij ons te worden.

Mocht u problemen of moeilijkheden ervaren met bv. lezen en schrijven, uw huishoudboekje, juridische kwesties, of andere zaken dan kunnen we u ook op de hoogte brengen en eventueel doorverwijzen naar andere instanties passend bij uw vraag. De koffie staat klaar en een praatje is gratis .